Kjolen sätter tonen

Kostymen sätter tonen till vardag och fest
Kostymen sätter tonen till vardag och fest
maj 3, 2017
Klänningar som får dig att glänsa
Klänningar som får dig att glänsa
september 20, 2017
Visa alla

Kjolen sätter tonen

Kjolar finns i många modeller och varianter: kort, knälång, lång, pennmodell, plisserad eller A-linje formad.

Kjolar finns i många modeller och varianter: kort, knälång, lång, pennmodell, plisserad eller A-linje formad. En klassisk tumregel om man bär kort kjol är att inte ha för urringat upptill men tänk tvärtom vid långkjol.

Om du har långkjol kan du unna dig mer dekolletage och anledningen till det är för att balanser upp stilen. Kjolar nedanför knät med hög midja är smickrande för de allra flesta kropparna. Men tänk på att om du har korta ben så välj hellre en kortare kjol. Den långa kjolen kan få din kropp att se mer hopklämd och satt ut.

Pennkjol ger smickrande kurvor

Pennkjolen har en hög tight midja som sluter om hela kroppen och slutar nedanför knät. Den har en smickrande effekt på både och smala och fylliga kroppar. Det är en tidlös modell som finns i flera olika material som bland annat trikå, satäng, sammet och läder. Svart pennkjol och vit skjorta är en klassik siluett som funkar lika bra till vardag som fest.
En vit v- eller båtringad t-shirt är också ett fint val som får dig att se mindre uppklädd ut men ändå feminint välklädd.

Plisserade pastell kjolar

Plisserade kjolar brukar leta sig fram på vår och sommarkanten. Det är en härlig kjol som ger ett fint fall men det kräver att man provar sig fram till vilken längd som passar en bäst. Då den plisserade kjolen kan bli ganska vid så rekommenderas skor med klack, så att kjolen kan komma till sin rätt. En skir och knuten skjorta till kjolen ger den rätta känslan. Om det är kyligt ute kan en finstickad topp vara ett bra alternativ eller komplement.

A-linje formade kjolar ger retro vibbar

A-linje formade kjolar passar alla kroppstyper men är extra smickrande för de med bredare höfter och rumpa. Den höga midjan skapar en tydlig markering och A- formen faller snyggt utmed sidan utan att smita åt mot kroppen. A-linjeformade kjolar finns i både och korta och långa modeller. Upptill är det snyggaste valet att bära en tightare tröja eller topp för att skapa balans med nederdelen. Adderar du höga klackar så blir det än mer feminint och en trevlig festoutfit.

Comments are closed.